Váš košík je prázdný
„Caiquén“ je divoká husa z Patagonie, která létá mezi Chile a Argentinou přes pohoří And. Stejně tak Aurelio Montes, zakladatel chilského vinařství Bodega Montes, realizoval mnoho cest přes Andy, aby v roce 2000 znovuobjevil region Mendoza jako perfektní místo pro výrobu vysoce kvalitních vín.
V roce 2001 tak vzniklo vinařství Kaiken, jehož vína představují vše, co skvělá vína mají mít. Samotné vinařství bylo založeno již v roce 1920 a kromě vína vyrábělo také olivový olej, destilované nápoje nebo vinný ocet. V současnosti má kapacitu výroby až 7 miliónů litrů vína.
Fermentace vín probíhá v nerezových tancích o velikosti 12–30 000 litrů – tato velikost je ideální pro výrobu menších dávek vín vynikající kvality. Pro další zrání vín je k dispozici 1 500 dřevěných sudů a betonových nádob, nebo také nerezový tank o velikosti 100 000 litrů. Hrozny pochází pouze z vlastních vinic, které jsou vysázeny v nejlepších polohách oblastí Mendoza a Salta.
V Mendoze jsou to 3 vinice: