„Enologická praxe týkající se techniky výroby vína a stylu vína může být použita v kterémkoliv vhodném regionu světa“. Toto je filozofie, která dovedla vinařství Masi až do Argentiny.

V Tupungato Valley, v regionu Mendoza, byl objeven zajímavý potenciál. Ve zdejším vinařství Vigneti La Arboleda byly, vedle tradičních odrůd Malbec a Torrontés, vysázeny i odrůdy typické pro italský region Veneto. Vinice byly díky inovačnímu systému zavlažování přizpůsobené specifickým potřebám italských odrůd. Začalo se zde s výrobou vín s použitím techniky appassimento a dvojí fermentace.

Díky bohatým zkušenostem s částečným sušením hroznů a díky vysoce kvalifikovaným enologům z vinařství Masi, dosáhla vína Masi Tupungato vysoké úrovně hned od počátku své existence.

Nejmodernější technologie pomáhají u vysoce koncentrovaných hroznů zachovat přirozené vlastnosti. Výsledná vína kombinují velkorysost, drsnost a bujnost Argentiny s uvolněností, elegancí a vřelostí italského Veneto. Vinaři se snaží vypíchnout terroir oblasti, dodávajícívínům charakteristický projev.

Raritním počinem je víno Corbec, které je vyrobeno metodou apassimento a tento zdařilý pokus můžeme nazvat „Amarone z Argentiny". Vína z vinařství Tupungato mísí prastarou tradici s moderními přístupy k výrobě. Doporučujeme.