Historie tohoto dynamického vinařství je poměrně krátká. Všechno začalo v roce 1983. Manželé Ulrich a Marietta Klumppovi založili na předměstí Bruchsalu malé vinařství, ve kterém zhmotnili svou vášeň a nadšení pro vína. V roce 1990 postavili novou budovu svého vinařství.

Od roku 1996 se pěstování hroznů i výroba vín řídí ekologickými / biodynamickými principy. V roce 2004 přebírá zodpovědnost za výrobujejich syn Markus a v roce 2010 se k němu přidává i jeho bratr Andreas. Vášeň pro víno , přírodu a zejména pro vinnou révu charakterizuje jejich veškeré chování a myšlení. Svá vína berou jako regionální velvyslance, reprezentující symbiózu klimatu a podloží.

Ve sklepě se Markus drží zásady, že méně někdy znamená více - zkušenosti a znalosti jsou tak často důležitější než jakékoliv technické
inovace. Velmi pečlivě sleduje proces výroby, aby mohla vzniknout opravdu autentická vína. Bílá vína se vyrábí pouze v nerezových tancích. Všechna červená vína zrají v malých dubových sudech - běžná vína v použitých sudech a kratší dobu, vína z nejlepších vinic pak až 18 měsíců v nových sudech.

V současnosti svá vína pěstují na 23 hektarech vinic a vyrobí okolo 180-200 tisíc lahví ročně. Hlavními bílými odrůdami jsou Riesling, Weissburgunder, Grauburgunder a Chardonnay, červenými pak Spätburgunder, St. Laurent, Lemberger, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Merlot.