Torres Brandy Historie Torres Brandy začíná v roce 1870, kdy Jaime Torres Vendrell začal s výrobou vín. Samotná výroba brandy začala roku 1928, kdy Juan Torres Casals, 2. generace rodiny Torres, začal prodávat aromatický destilát z jeho nejlepších bílých vín. V průběhu všech následujících generací měla rodina Torres jasné ambice – kontinuální snahu o excelentní brandy, s vlastním charakterem a odlišnostmi podle stáří.

Torres

Zkušenostmi jednotlivých generací v destilování, staření a míchání dospěli až k brandy, jak ho známe dnes. Výroba Brandy Torres byla vždy podle tradičních Penedeských metod, z nejlepších vín, tak, aby byla zajištěna výsledná kvalita. V posledních 30 letech se více zaměřili na moderní integrované vinohradnictví, bez použití chemikálií a herbicidů, kdy byly implementovány nové technologie za účelem
dosažení co nejlepšího výsledku.

Historie Brandy

brandy je likér s vysokým obsahem alkoholu (36-40 %) získaný destilací bílých vín, kdy se výsledný destilát následně staří v dřevěných sudech. Moderní historie začíná ve 12. století, ale první 3 století byla jeho popularita velmi malá.

Brandy Penedés

existuje celá řada různých brandy, nad všemi však stojí katalánské brandy. To je vyráběno hlavně v regionu Penedés, kde je Torres největším výrobcem. Zdejší brandy se vyrábí stejně, jako v době jeho první výroby ve 13. století. V 19. století se destilační technika stala opravdovým uměním.

Penedés a jeho odrůdy

víno pro výrobu brandy se pěstuje ve 4 tradičních regionech: Andalusia, La Mancha, Extremadura a Catalonia. Je to ale Penedés, mezi
pohořím a malými pláněmi na pobřeží Středozemního moře, který má ideální polohu svých vinic. Charakteristicky teplé a jemné
středomořské klima poskytuje výjimečné podmínky pro vysoké vyzrání hroznů. Torres Brandy se vyrábí především z odrůd Parellada,
Ugni Blanc, Folle Blanche a v malém rozsahu také Macabeo a Xarel.lo.

Postup výroby Torres Brandy

jedná se o pečlivý proces za použití tradiční dvojité destilace v měděných kotlích, což trvá déle a je finančně náročnější, ale pomáhá získat originální aroma a zaručit tak získání vysoce kvalitního destilátu. Ten následně zraje v tradičních 300litrových dubových sudech, které dávají destilátu tříslovinu, tělo a strukturu. Aby bylo dosaženo požadovaného výsledku, používá se známý Soleras systém staření - proces, při kterém se stále dokola smíchávají stará brandy s mladými. Jedná se bez pochyby o dynamický systém zrání, které přispívá k vyváženému zrání bez každoročních výkyvů.

Výsledek

destilát získaný tímto komplexním a pečlivým postupem výroby je aromatický, intenzivní a výrazný, prezentující širokou paletu
sametových a olejnatých tónů, kterým dává strukturu a tělo dlouholeté zrání ve dřevěných sudech.