Špičkové karibské rumy Santa Teresa s dlouhou historií jsou oblíbené po celém světě. Zejména pak vlajková loď – extra prémiový výroční rum Santa Teresa 1796, který vznikl při příležitosti 200. výročí společnosti.

Venezuelské rumy Santa Teresa

Společnost Santa Teresa patří k předním producentům špičkových rumů, které se vyrábějí ve venezuelském hornatém údolí Arague, v Haciendě Santa Teresa a to již od roku 1796. Řadí se tak mezi nejstarší výrobce karibských rumů. Společnost se ale stále snaží zachovat rodinný charakter podniku a ctít hodnoty sociální odpovědnosti. V roce 1830 zavítal do Venezuely mladý německý obchodník Gustav Julius Vollmer, kde potkal svou budoucí ženu jménem Panchita Rivas. Potomci rodiny Vollmerů provozují společnost Santa Teresa dodnes.

Hacienda Santa Teresa založená roku 1796Hacienda Santa Teresa založená roku 1796. Zdroj: https://www.facebook.com/SantaTeresaRum/photos/a.378315538910135/4430142593727389

Rumy se ve společnosti Santa Teresa od počátku vyrábějí metodou Solera (kaskádování přes 4 řady sudů), která harmonizuje různá stáří rumů a vytváří tak mimořádnou rovnováhu a hebkost. Rumy zrají v sudech z amerického a francouzského dubu. Pro svou vyváženost lze rumy Santa Teresa podávat samotné, ale také jako součást luxusních míchaných nápojů.


Rumy Santa Teresa se vyrábějí metodou Solera

Mistrovské dílo: odvážný rum Santa Teresa 1796

Extra prémiový třtinový rum Santa Teresa Solera 1796 je vlajkovou lodí značky Santa Teresa. Odborníky je dokonce považován za jeden z nejlepších rumů Jižní Ameriky. Vznikal již od roku 1992, kdy se master blender začal připravovat na významné jubileum: 200. výročí založení společnosti. Učinil tak na výzvu Alberta Vollmera Herrery, člena 4. generace rodiny zakladatelů. Cílem bylo stvořit unikátní, kvalitní rum, který bude oslavovat dlouhou historii výroby rumů v Santa Teresa a do kterého se promítne veškeré mistrovství naučené během 200 let trvání společnosti. O 4 roky později, v roce 1996, byl představen výsledný blend rumů zrajících 4 až 35 let ve francouzských dubových sudech a v sudech po whisky a bourbonu systémem solera. V rumu Santa Teresa 1796 lze ucítit nádech sladkosti jihoamerického temperamentu. Je velmi jemný, s aroma karamelu, vanilky, kakaa, černých třešní a javorového sirupu. Díky zvoleným sudům má hnědou barvu. Nejprve vyjde na povrch lehký nádech dubu a kouře, poté se vlády ujímá skořice a třtinová sladkost. Rum Santa Teresa 1796 má dlouhý, suchý závěr a vyvážený, decentní celkový charakter. Vynikající je samotný, na ledu, i jako součást míchaných nápojů – třeba koktejlu Santa Teresa 1796 Old Fashioned.


Připravte si koktejl Santa Teresa 1796 Old Fashioned