Italský lihovar Pircher produkuje již od roku 1884 jedny z nejlepších ovocných destilátů na světě. Kromě ovocných pálenek nabízí také gin, grappu, či likéry. Za pozornost stojí zejména jednička na evropském trhu, legendární hruškový destilát Pircher Williams Christ. Ochutnejte!

Tekuté zlato z Itálie

Ve středověku se obzvláště vydařené destiláty nazývaly „ars distillandi aurum potabile“, v překladu „tekuté zlato destilačního umění“. A jestli někdo zůstal těmto nárokům věrný po celou dobu své historie, je to lihovar Pilcher. Jeho počátky sahají až do roku 1884, kdy mniši z kláštera Teutonského řádu v Laně začali vyrábět ovocné destiláty. Můžeme jít ale ještě dál, do roku 1198, kdy byl založen Řád německých rytířů. O 17 let později daroval císař Friedrich II. klášterním bratrům z Lana kostel a papež Bonifác IX. jim současně předal i lanskou farnost. V roce 1884 zde byl oficiálně založen lihovar, pravděpodobně ale fungoval již dříve, zprávy se však nedochovaly. Klášterní sklep převzali v polovině 19. století tři sourozenci Pilcherovi ze selské a sadovnické rodiny. Protože měli zkušenosti se zpracováním ovoce, začali brzy vyrábět vedle tradičních, čistých pálenek i aromatické přírodní pálenky, jejichž obliba byla v té době na vzestupu. V závěru 70. let přesunuli svou výrobu do větších prostor v Bozen-Meran na ulici Schnellstraße.

232596608_4280203895389961_6403726597216750747_nOd konce 70. let se palírna Pilcher těší z nových, velkorysejších prostorů. Zdroj: https://www.facebook.com/PircherBrennerei

Staré a nové ruku v ruce

Ve společnosti Pircher jde staré a nové ruku v ruce, protože věří, že jedině tak lze vytvořit něco hodnotného. Pro výrobu kvalitních destilátů proto v lihovaru využívají tradiční destilační metody v kombinaci s moderními technikami. Prémiové destiláty Pilcher tak dnes patří k tomu nejlepšímu, co prastará tradice v Jižním Tyrolsku nabízí. I přes obrovské množství ovoce, které každý rok projde destilací – více než 25 000 tun, jsou destiláty Pilcher zárukou nejvyšší kvality. Svědčí o tom i certifikát IFS (international food standart), který získávají každý rok již od roku 2005. 


Dodržování tradic, prvotřídní suroviny, dlouholeté zkušenosti, důraz na detail v každém kroku a využití nejmodernějších technologií stojí za úspěchem palírny Pilcher.

Tajemství hrušky v láhvi

Jedna z nejčastěji pokládaných otázek od zákazníků je, jak se hruška dostane do lahve? Když ale známý hruškový destilát Pircher Williams ochutnají, díky jeho lahodné chuti na otázku rázem zapomenou. Tato 100% pálenka se vyrábí výhradně z čerstvých, ručně vybíraných kvalitních hrušek Williams Christ z Etschtal, které pocházejí z Tyrolska. Hrušky dozrávají na slunci a jsou zpracovávány tradičními, osvědčenými postupy. Výsledkem je jemná, aromatická hrušková pálenka té nejvyšší kvality, která potěší každého milovníka ušlechtilých destilátů i skutečné znalce.

hruskaLegendární ovocná pálenka Pircher Williams z čerstvých hrušek Williams Christ z Etschtal. Zdroj: https://www.facebook.com/PircherBrennerei