Kellerei Andrian

Střední část údolí Adige má středomořské klima a vinná réva se těší hojnému slunečnímu svitu. Díky jedinečné poloze tak Adrian těží ze zdejších středních teplot a dobře provzdušněné vápencové půdy. Vína Kellerei Adrian jsou tak výsledkem plně vyzrálých, ručně sbíraných hroznů z místních vápencových lokalit s následným zráním ve velkých dřevěných sudech u vín červených a v nerezových tancích u vín bílých. 

Vinice Andriano v nadmořské výšce 260 až 340 metrů nad mořem, které se rozprostírají na jihovýchodě údolí Adige, mají výhodu kombinace časného východu a časného západu slunce. V pozdním odpoledni se slunce schovává za pohoří Gantkofel, které se v horkých dnech stává ideálním zdrojem stínu. Vzduch naplňuje vůně kvetoucích jabloní a řeka Adige se vine na jih jako modrá stuha podél dna údolí.

V takových podmínkách přirozeně rostou vína s hloubkou a napětím. Každý jeden hrozen se pečlivě sklízí ručně. Výnosy jsou nízké, ovoce mnohovrstevnaté a intenzivní. Kyselost je zde o něco vyšší než na druhé straně údolí, což dodává vínům svěžest. Díky tomu se vína zásadně liší od světoznámých vín od Cantina Terlano.

Cantina Andriano je se svými výjimečnými lokalitami symbolem stálosti, za níž stojí historické úspěchy vinařů z Andrian

Změna je klíčem k úspěchu. V Andrian si vždy zakládali na tom, že berou svůj osud do vlastních rukou. V roce 1893 učinili vinaři z Andrian první rozhodující krok a spojili své zdroje, aby založili první vinařskou družstevní společnost v Alto Adige a zároveň první v bývalé Rakousko-Uherské říši. O 115 let poté, v roce 2008, učinili další perspektivní rozhodnutí: spojili se s renomovanou Cantina Terlano na druhé straně údolí a řeky Adige.