Aperol je alkoholický nápoj charakteristický svou oranžovočervenou barvou a bohatou, komplexní chutí.

Aperol vzniknul roku 1919 v italské rodinné firmě bratrů Barbieri v Padově a řadí se mezi tzv. bittery – hořké lihoviny, které příznivé působí na náš žaludek. Původní receptura Aperolu údajně zůstala beze změny a je přísně tajná. Víme však, že svou charakteristickou nahořklou chuť získal díky výtažkům z hořce a rebarbory, aromatických bylin, výtažku z pomerančů a barviv. Má velmi nízký obsah alkoholu, pouze 11 %.

Namíchejte si Aperol Spritz

Aperol Spritz se zrodil na severu Itálie, odkud se brzy rozlétl do celého světa a získal si velkou oblibu.  Aperol se podává čistý jako aperitiv, nebo si z něj můžete připravit lahodný drink – Aperol Spritz. Tento populární míchaný nápoj vznikl v 50. letech jako varianta benátského vinného střiku a vyniká svou osvěžující pomerančovou vůní.

Aperol drink namícháte ze 3 dílů Prosecca, 2 dílů Aperolu, 1 dílu sody a na závěr ho dozdobíte kouskem pomeranče. Zapomenout nesmíte ani na led, ať už čistý nebo prodloužený – Aperol se podává vždy dobře vychlazený.

 

Názorná ukázka, jak namíchat Aperol Spritz