Blog Global Wines & Spirits

Virální drink Dubajská čokoláda

Nový drink, který dobývá svět! Čokoláda, pistácie a špetka luxusu – tohle je DUBAJSKÁ ČOKOLÁDA! Recept je snadný. Krémový, dekadentní koktejl s ikonickým pistáciovým likérem Bottega Pistacchio, čokoládou a špetkou zlatého prachu vás ohromí.

Pokud toužíte po neobyčejném zážitku, který oslní vaše smysly a potěší každého příznivce dobrého pití, máme pro vás něco opravdu speciálního. Ochutnali jste už někdy pistáciové drinky? Pokud ne, zpozorněte. Představujeme vám unikátní drink, který kombinuje jemnou chuť pistácií s intenzivní hořkou čokoládou – dokonalé spojení Bottega Liquore Pistacchio Cream a Bottega Liquore Cioccolato Nero!

Tento trendový nápoj, který právem patří mezi top virální drinky 2025, nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale také vás okouzlí svým lákavým vzhledem – vrstvené barvy likérů a krémová textura smetany vytvářejí pohled, kterému nelze odolat. Ideální nejen na večírky, ale i na romantické večery nebo oslavy s přáteli. K jeho výrobě vám doporučujeme použít prémiové italské likéry značky Bottega.

Bottega pistácie+medaile

Bottega Liquore Pistacchio Cream


Příjemně sladký a krémový s nízkým obsahem alkoholu – to je pistáciový likér Bottega. Vyznačuje se intenzivní vůní pistácií a jemným mandlovým nádechem.

Pistácie použité pro tento likér se zpracovávají tradiční metodou na pastu, která zachovává všechny jejich cenné, senzorické vlastnosti. Pasta se pak odborně smíchá s alkoholem, vodou a cukrem, čímž vznikne kulatý, sametový, pistáciový krémový likér s intenzivní a opojnou vůní sicilských pistácií.

 

12001

Bottega Liquore Cioccolato Nero


Milujeme luxusní drinky s čokoládou! Máte to stejne? Vynikající čokoládový likér Bottega má jako hlavní složku kakao, které pochází z rostliny „Theobroma“ neboli „potrava bohů“ – to mluví za vše!

Spojením kakaa s alkoholem vzniká nápoj vyzdvihující chutě hořké čokolády. Díky technice míchání je krémový a jemný a podmaní si i ty nejvybranější chuťové buňky.

Proč byste měli tento drink vyzkoušet?

  • Vizuální zážitek: S naším receptem se naučíte, jak nalít ingredience tak, aby se nesmísily a vytvořily ohromující efekt.
  • Krémová, ale osvěžující chuť: Díky jemné smetaně a výjimečným chutím likérů se budete cítit jako v ráji.
  • Snadná příprava: I když se drink zdá být sofistikovaný, jeho příprava je rychlá a jednoduchá – ideální pro začátečníky i pokročilé barmany!
  • Efekt na sociálních sítích zaručen! Pochlubte se svým drinkem na sociálních sítích a svezte se na trendu dubajské čokolády. Podobu drinku ještě nikdo nemá. Od této chvíli už nikoho nebude zajímat, jak připravit dubajskou čokoládu, ale dokonalý dubajský drink!

 

Ingredience (1 porce)

• 40 ml Bottega Liquore Cioccolato Nero (čokoládový likér)

• 40 ml Bottega Liquore Pistacchio Cream (pistáciový likér)

• 40 ml mandlového mléka

• 20 ml smetany ke šlehání (33 %)

• Led (větší kostky nebo ledová koule)

• Jedlý zlatý prášek nebo plátky zlata (volitelné pro luxusní efekt)

• Hoblinky čokolády

 

Postup

Milujete pistáciové a čokoládové koktejly? Recept na přípravu je více než snadný!

1) Připravte sklenici

Vyberte elegantní sklenici na nožičce (např. coupette nebo nízkou sklenici na koktejly) a okraj namočte v medovém situpu a obalte v rozdrcených pistáciích pro zajímavý vizuální efekt.

Do sklenice vložte velké kostky ledu nebo ledovou kouli. To vám pomůže udržet vrstvy oddělené a vizuálně zajímavé.

2) Spodní vrstva – čokoládový základ

Pomalu nalijte nejlepší čokoládový likér Bottega Liquore Cioccolato Nero do sklenice. Díky vyšší hustotě se usadí na dně.

3) Střední vrstva – pistáciový kontrast

Opatrně nalijte Bottega Liquore Pistacchio Cream přes obrácenou lžičku nebo po zadní straně barové lžíce. Tento trik zajistí, že pistáciová vrstva zůstane nad čokoládovou.

4) Horní vrstva – sametová bílá

Smíchejte v shakeru mandlové mléko se smetanou, aby vznikla jemná nadýchaná textura. Pomalu nalijte na pistáciový likér stejným způsobem jako předchozí vrstvu.

5) Luxusní dekorace

Pro extra efekt posypte povrch jedlým zlatým práškem nebo ozdobte plátkem zlata. Zlatý prášek lze nahrait i hoblinkami čokolády.

6) Servírování

Podávejte bez míchání, aby si host mohl užít postupné vrstvení chutí.

 

dubajska_cokolada_liker_vertical

fotografie je pouze ilustrační