Váš košík je prázdný
Léto už je v plném proudu a společně s ním i grilovací sezóna. Dobré jídlo a pití nesmí chybět na žádné párty pod širým nebem. Jak ale vybrat to správné víno, na kolik stupňů ho nachladit a jak ho skombinovat s masem, se dočtete v našem článku. Zároveň po celý červenec nakoupíte víno ve výhodných balíčcích nebo praktických bag-in-boxech.
Každé víno potřebuje trochu jinou teplotu. Zatímco bubliny podáváme dobře vychlazené, tak červená vína necháme před podáváním chvíli prodýchat, aby lépe vynikly všechny jeho vůně a chutě.
Lehce prorostlý steak z vepřové krkovice na bylinkách nebo česneku perfektně doplní vyzrálá červená vína. Taniny příjemně spláchnou tučné maso a podtrhnou jeho chuť. Náš doporučený výběr k vepřovému masu:
Grilovaná vepřová krkovice s barevným pepřem
Panenka je velmi jemné delikátní maso. Není ji třeba nijak zdlouhavě propékat ani marinovat. Hezky ji oživí marináda z trochy oleje, česneku, hrubozrnné soli, římského kmínu a barevného pepře. Nebo ji můžete zabalit do plátku slaniny, který jí dodá šťavnatost a lehce zauzenou chuť. Podávejte s červeným vínem, které má strukturované tělo a ovocné tóny v chuti:
Grilovaná vepřová panenka v plátku slaniny
Dobře vyzrálá vepřová nebo hovězí žebra, klasická BBQ marináda, sladkokyselá omáčka s chilli, hořčice, křen a vynikající silné červené víno:
Marinovaná vepřová žebra
K hezky odleženému hovězímu pupku, rump steaku nebo roštěné se nejlépe hodí ovocné a šťavnaté červené víno, které podpoří chuť masa svou kořenitostí a vyzrálostí. Vybíráme pro vás:
Grilovaný hovězí steak s chilli a rozmarýnem
Jemné kuřecí maso skvěle doplní například zeleninový salát, ale i svěží bílé víno, které jídlu dodá příjemnou ovocnost a umocní chuť lehké večeře. Kuřecí steak podávejte s dobře vychlazenými víny:
Grilovaná kuřecí prsa
Stejně jako se k rybě hodí citron, pasují k ní i svěží bílá vína:
Grilovaná ryba s citronem, cibulí, bylinkami a cherry rajčaty
Praktické Bag-in-Boxy jsou moderní 5 litrové krabice, které využívají vakuovou technologii. V kartonové krabici je uložen plastový sáček s vínem opatřený ve spodu malým kohoutkem, kterým lze víno dávkovat. Po otevření nedochází ke kontaktu se vzduchem a načaté víno vydrží čerstvé i několik týdnů. Je to tak ideální varianta nejen na dovolenou, když s sebou nechcete tahat těžké skleněné lahve. Vybrali jsme pro vás několik kvalitních italských a francouzských vín:
(červené) |
(růžové) |
(bílé) |
(bílé) |
Zároveň jsme pro vás připravili výhodné balíčky červených, růžových i bílých vín, které se hodí na každou grilovačku nebo jen letní párty s přáteli.