NOVINKA - Fresco di Masi
Vinařství Masi Agricola uvedlo na jaře letošního roku dvě organická vína označená jako „Fresco di Masi“. Jedná se o unikátní projekt, který odkazuje na udržitelnost, autentičnost a jednoduchý chuťový zážitek. Tento revoluční koncept minimalizuje zásah člověka do přírody, navrací se k původu a samotné podstatě vína.
Autentičnost
Vína "Fresco di Masi" jsou zaměřená na pravost a autentičnost, jsou jednoduchá jako kdysi a dobrá jako očekáváme dnes, popisuje Raffaele Boscaini, vedoucí technické skupiny Masi a sedmá generace rodiny Boscaini. "Hledali jsme nejkratší cestu od vinné révy k průzračnému moštu a získali jsme mírně alkoholická vína charakterizovaná nádechem čerstvého ovoce“.
Udržitelnost
„Fresco di Masi“ je odpovědí na potřeby naší doby: hledání stále odpovědnější konzumace a péče o blaho jednotlivců i planety.
Společnost Masi Agricola tak díky tomuto projektu přijala trvalý závazek zachovat udržitelnost produkce a přitom zachovat vysokou kvalitu a slávu, kterou si značka Masi vybudovala na světovém trhu s víny.
Přirozenost
Základem vína Fresco di Masi jsou ručně sbírané organické hrozny. Sklízí se v nejchladnější denní době a okamžitě se vinifikují. Při výrobě se používají šetrné metody a divoké kvasinky. Víno se nefiltruje a jeho chuť je tak přirozená stejně jako jeho ovocná vůně.
Řada Fresco di Masi se vyrábí ve dvou etiketách:
- Fresco di Masi Rosso Verona IGT s jasnou vůní a příjemně čistými ovocnými tóny třešní
- Fresco di Masi Bianco Verona IGT s jemnou vůní divokých květin a intenzivními tóny bílého ovoce, které připomínají sladký ananas
Eko obaly
Velká pozonost byla věnována i samotnému obalu. Každý detail byl řešen s maximálním respektem k životnímu prostředí: zcela průhledná, ultralehká skleněná láhev, díky které máte takřka pocit, že víno držíte jen ve své dlani, zátka vyrobená z korku aglomerovaného přírodním polymerem a úplná absence kapsle, která tak nechává balení zcela bez použití plastů.
Etiketa je vyrobená z recyklovaného papíru a svou barevností odkazuje na originální design inspirovaný leptem z 18. století, který charakterizuje masinská ikonická vína, jako jsou Campofiorin a Costasera Amarone.
Na zdraví!
Teď už nezbývá než ochutnat. Podávejte vychlazené na 8 - 10°C. Bát se nemusíte ani kombinace s ledem, která chuť ještě více odlehčí a vás osvěží.
Lehké, svěží, bio, eko, vegan, friendly :)