Rodinné vinařství Libor Veverka, Čejkovice

Nezaměnitelný charakter vín díky dlouholeté rodinné tradici

Důvodem založení tohoto malého rodinného vinařství byla jednak láska k vínu, půdě a vinicím, ale také dlouholetá tradice výroby vína v rodině Veverkových. Při zpracování a výrobě vína se snaží spojovat modernější technologie s tradičními postupy, které spolu s rukopisem dávají vínům nezaměnitelný charakter.

Prioritní podmínkou pro výrobu vína je dobře vyzrálý a zdravý hrozen. Proto se pan Veverka rozhodl pro výsadbu vlastních vinic, kde může z větší části kvalitu hroznů ovlivňovat a kontrolovat. Odměnou za tuto péči je mu pak to, že při výrobě vína využívá pouze přírodní obsah cukru a kyselin, což z vín dělá přírodní produkt s harmonickou chutí a vůní.

Sortiment tvoří z větší části vína suchá, ale u odrůd, které dosahují vysoké vyzrálosti hroznů je zachován příjemný zbytek přírodního hroznového cukru. Mezi speciality vinařství patří výroba vín, která zrají v nových francouzských sudech, ale také lisování oleje z hroznových jader nebo výroba domácích hroznových džemů. Svou malou produkcí se snaží ukázat, se v porovnání s vinařským světem
lze i v našich podmínkách vyrábět kvalitní přívlastková vína.