Tisk

Vínopedie, vinařská encyklopedie

Vínopedie představuje ucelené informace týkající se jednotlivých zemí, významných vinařských regionů, výrobců vín a destilátů. Ve vínopedii najdete zcela nové sekce, vinařský slovník, i kompletní infomace o podávání, výrobě, skladování a výběru vína.

Vinařský slovník

Hnilobná příchuť – Vada vína způsobená lisováním moštu z nahnilých hroznů.

Oblíbené články

  • Vyberte víno k jídlu

    Jak kombinovat víno s jídlem? Najít správný soulad mezi pokrmy a víny není jednoduché. Ve volbě hraje důležitou roli celá řada faktorů: úprava pokrmu, použití surovin a koření, druh hostiny, roční období, rozpočet a v neposlední řadě osobní představy a zvyky.

  • Výroba vína

    Co je vlastně víno? Víno je „Alkoholický nápoj vyrobený prokvašením moštu nebo rmutu vinné révy rodu Vitis“.

Vinařský slovník

  • Chuť následná

    Výraz pro chuť a vůni, která zůstane v ústech po polknutí vína. Je-li následná chuť přitažlivá, může to ...

  • Chaptalizace

    Přidání cukru do čerstvého hroznového moštu za účelem zvýšení alkoholového potenciálu vína. Teoreticky ...

  • Harmonické víno

    Víno obsahující všechny důležité složky, zejména kyseliny, třísloviny a cukry ve správném, harmonicky ...

Vybrali jsme pro vás

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.

Je nám líto, ale osobám mladším 18ti let alkohol neprodáváme, prosíme zkuste zatím naši špičkovou minerálku.