Tisk

Vínopedie, vinařská encyklopedie

Vínopedie představuje ucelené informace týkající se jednotlivých zemí, významných vinařských regionů, výrobců vín a destilátů. Ve vínopedii najdete zcela nové sekce, vinařský slovník, i kompletní infomace o podávání, výrobě, skladování a výběru vína.

Vinařský slovník

Bio-dynamický – Při výrobě vín bio-dynamickým způsobem se réva pěstuje bez pomoci chemických nebo synetických postřiků či ....

Oblíbené články

  • Vyberte víno k jídlu

    Jak kombinovat víno s jídlem? Najít správný soulad mezi pokrmy a víny není jednoduché. Ve volbě hraje důležitou roli celá řada faktorů: úprava pokrmu, použití surovin a koření, druh hostiny, roční období, rozpočet a v neposlední řadě osobní představy a zvyky.

  • Výroba vína

    Co je vlastně víno? Víno je „Alkoholický nápoj vyrobený prokvašením moštu nebo rmutu vinné révy rodu Vitis“.

Vinařský slovník

  • Maslás

    Označení pro nejméně kvalitní z tokajských vín. Získává se nalitím starého vína na kvasnice a kaly, které ...

  • Aktivní kyselost

    Kyseliny jsou chemické látky schopné ve vodním roztoku uvolňovat kladně nabité vodíkové ionty. Záporná ...

  • pH

    Všeobecně používaná chemická zkratka pro vidíkový exponent, veličina kvantitativně vyjadřující aktivní ...

Vybrali jsme pro vás

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.

Je nám líto, ale osobám mladším 18ti let alkohol neprodáváme, prosíme zkuste zatím naši špičkovou minerálku.