Tisk

Vínopedie, vinařská encyklopedie

Vínopedie představuje ucelené informace týkající se jednotlivých zemí, významných vinařských regionů, výrobců vín a destilátů. Ve vínopedii najdete zcela nové sekce, vinařský slovník, i kompletní infomace o podávání, výrobě, skladování a výběru vína.

Vinařský slovník

Kyselina mléčná – Kyselina vznikající v kyselém mléku a rovněž ve víně během jablečno-mléčného kvašení.

Oblíbené články

  • Vyberte víno k jídlu

    Jak kombinovat víno s jídlem? Najít správný soulad mezi pokrmy a víny není jednoduché. Ve volbě hraje důležitou roli celá řada faktorů: úprava pokrmu, použití surovin a koření, druh hostiny, roční období, rozpočet a v neposlední řadě osobní představy a zvyky.

  • Výroba vína

    Co je vlastně víno? Víno je „Alkoholický nápoj vyrobený prokvašením moštu nebo rmutu vinné révy rodu Vitis“.

Vinařský slovník

  • Neutrální odrůdy révy

    K takto označovaným odrůdám patří v podstatě všechny podružné, nepopsané odrůdy, které produkují ...

  • Remuage

    Podstatná část výroby šumivého vína způsobem méthode champenoise (čti "remuáž"). Během druhého kvašení ...

  • Vin mousseux

    Tento výraz znamená doslovně "šumivé víno" bez jakéhokoli údaje o kvalitě. Jelikož však všechna špičková ...

Vybrali jsme pro vás

Košík 0

V košíku nemáte žádné zboží

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.

Je nám líto, ale osobám mladším 18ti let alkohol neprodáváme, prosíme zkuste zatím naši špičkovou minerálku.