Tisk

Vínopedie, vinařská encyklopedie

Vínopedie představuje ucelené informace týkající se jednotlivých zemí, významných vinařských regionů, výrobců vín a destilátů. Ve vínopedii najdete zcela nové sekce, vinařský slovník, i kompletní infomace o podávání, výrobě, skladování a výběru vína.

Vinařský slovník

Korková příchuť – Příchuť po korkové zátce. Mohou ji mít vína nedobře uložená nebo opatřená nekvalitní zátkou.

Oblíbené články

  • Vyberte víno k jídlu

    Jak kombinovat víno s jídlem? Najít správný soulad mezi pokrmy a víny není jednoduché. Ve volbě hraje důležitou roli celá řada faktorů: úprava pokrmu, použití surovin a koření, druh hostiny, roční období, rozpočet a v neposlední řadě osobní představy a zvyky.

  • Výroba vína

    Co je vlastně víno? Víno je „Alkoholický nápoj vyrobený prokvašením moštu nebo rmutu vinné révy rodu Vitis“.

Vinařský slovník

  • Delikátnost

    Prchavá, nepopsatelná vlastnost, která odlišuje špičkové víno od vín nižší kvality

  • Jakostní zatřídění

    Jakostní zatřídění se u nás rozděluje podle cukernatosti hroznů. Jakostní zatřídění se odvíjí ...

  • Négociant-Éleveur

    Vinařská firma nakupující hotová vína pro další zpracování (élevage). Vína se následně scelují ...

Vybrali jsme pro vás

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.

Je nám líto, ale osobám mladším 18ti let alkohol neprodáváme, prosíme zkuste zatím naši špičkovou minerálku.