Tisk

Vínopedie, vinařská encyklopedie

Vínopedie představuje ucelené informace týkající se jednotlivých zemí, významných vinařských regionů, výrobců vín a destilátů. Ve vínopedii najdete zcela nové sekce, vinařský slovník, i kompletní infomace o podávání, výrobě, skladování a výběru vína.

Vinařský slovník

Kyselina vinná – Kyselina obsažená v hroznech a víně, jejíž obsah stoupá stoupá během vegetačního období, kdy v hroznech ....

Oblíbené články

  • Vyberte víno k jídlu

    Jak kombinovat víno s jídlem? Najít správný soulad mezi pokrmy a víny není jednoduché. Ve volbě hraje důležitou roli celá řada faktorů: úprava pokrmu, použití surovin a koření, druh hostiny, roční období, rozpočet a v neposlední řadě osobní představy a zvyky.

  • Výroba vína

    Co je vlastně víno? Víno je „Alkoholický nápoj vyrobený prokvašením moštu nebo rmutu vinné révy rodu Vitis“.

Vinařský slovník

  • Crianza (SP)

    Červené víno - zrání min.24 měsíců na sudu a min. 12 měsíců na lahvi.

  • Charmatova metoda

    Metodu vynalezl v roce 1907 Eugéne Charmat. Jde o metodu výroby levného šumivého vína ve velkém ...

  • Zrání, zralost

    Vztahuje se k vývoji vína v láhvi (anglické termíny mature, maturity) jako opak k výrazu zrání (anglický ...

Vybrali jsme pro vás

Košík 0

V košíku nemáte žádné zboží

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.

Je nám líto, ale osobám mladším 18ti let alkohol neprodáváme, prosíme zkuste zatím naši špičkovou minerálku.