Tisk

Vínopedie, vinařská encyklopedie

Vínopedie představuje ucelené informace týkající se jednotlivých zemí, významných vinařských regionů, výrobců vín a destilátů. Ve vínopedii najdete zcela nové sekce, vinařský slovník, i kompletní infomace o podávání, výrobě, skladování a výběru vína.

Vinařský slovník

Méthode rurale – Předchůdce méthode champenoise, která nezahrnuje druhé kvašení. Víno je nalahvováno před ukončením prvního ....

Oblíbené články

  • Vyberte víno k jídlu

    Jak kombinovat víno s jídlem? Najít správný soulad mezi pokrmy a víny není jednoduché. Ve volbě hraje důležitou roli celá řada faktorů: úprava pokrmu, použití surovin a koření, druh hostiny, roční období, rozpočet a v neposlední řadě osobní představy a zvyky.

  • Výroba vína

    Co je vlastně víno? Víno je „Alkoholický nápoj vyrobený prokvašením moštu nebo rmutu vinné révy rodu Vitis“.

Vinařský slovník

  • Rezervní vína

    Nešumivá vína z předchozích ročníků, která jsou scelována s víny ročníků hlavních při výrobě a ...

  • Rýnská vína

    Světoznámá lahodná bílá vína, rodící se v Porýní. Spolu s moselským patří ke světové špičce. Hlavní ...

  • Ausbruch

    Označení predikátních vín v Rakousku, která byla vyrobená z hroznů napadených ušlechtilou plísní Botrytis ...

Vybrali jsme pro vás

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.

Je nám líto, ale osobám mladším 18ti let alkohol neprodáváme, prosíme zkuste zatím naši špičkovou minerálku.