Tisk

Vínopedie, vinařská encyklopedie

Vínopedie představuje ucelené informace týkající se jednotlivých zemí, významných vinařských regionů, výrobců vín a destilátů. Ve vínopedii najdete zcela nové sekce, vinařský slovník, i kompletní infomace o podávání, výrobě, skladování a výběru vína.

Vinařský slovník

Harmonické víno – Víno obsahující všechny důležité složky, zejména kyseliny, třísloviny a cukry ve správném, harmonicky ....

Oblíbené články

  • Vyberte víno k jídlu

    Jak kombinovat víno s jídlem? Najít správný soulad mezi pokrmy a víny není jednoduché. Ve volbě hraje důležitou roli celá řada faktorů: úprava pokrmu, použití surovin a koření, druh hostiny, roční období, rozpočet a v neposlední řadě osobní představy a zvyky.

  • Výroba vína

    Co je vlastně víno? Víno je „Alkoholický nápoj vyrobený prokvašením moštu nebo rmutu vinné révy rodu Vitis“.

Vinařský slovník

  • Gravitační vinařství

    Je to nejšetnější způsob zpracování hroznů s minimem zásahů čerpadel, je zde využita gravitační ...

  • Kyselina vinná

    Kyselina obsažená v hroznech a víně, jejíž obsah stoupá stoupá během vegetačního období, kdy v hroznech ...

  • Ušlechtilá plíseň

    Plíseň, kterou za určitých podmínek zapříčiní houba botrytis cinerea

Vybrali jsme pro vás

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.

Je nám líto, ale osobám mladším 18ti let alkohol neprodáváme, prosíme zkuste zatím naši špičkovou minerálku.