Tisk

Vínopedie, vinařská encyklopedie

Vínopedie představuje ucelené informace týkající se jednotlivých zemí, významných vinařských regionů, výrobců vín a destilátů. Ve vínopedii najdete zcela nové sekce, vinařský slovník, i kompletní infomace o podávání, výrobě, skladování a výběru vína.

Vinařský slovník

Maslás – Označení pro nejméně kvalitní z tokajských vín. Získává se nalitím starého vína na kvasnice a kaly, které ....

Oblíbené články

  • Vyberte víno k jídlu

    Jak kombinovat víno s jídlem? Najít správný soulad mezi pokrmy a víny není jednoduché. Ve volbě hraje důležitou roli celá řada faktorů: úprava pokrmu, použití surovin a koření, druh hostiny, roční období, rozpočet a v neposlední řadě osobní představy a zvyky.

  • Výroba vína

    Co je vlastně víno? Víno je „Alkoholický nápoj vyrobený prokvašením moštu nebo rmutu vinné révy rodu Vitis“.

Vinařský slovník

  • Climat

    Malá parcela s vlastním jménem, která je umístněná uvnitř, tedy obklopená nějakou jinou specifickou vinicí - ...

  • Doble pasta

    ervená vína macerovaná s dvojnásobným množstvím slupek vzhledem k moštu, než se obvykle používá

  • VDN

    Doslova znamená "přírodně sladké víno". Běžná zkratka pro vin doux naturel. Jde ve skutečnosti o dolihované ...

Vybrali jsme pro vás

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.

Je nám líto, ale osobám mladším 18ti let alkohol neprodáváme, prosíme zkuste zatím naši špičkovou minerálku.